Strand in Workum
Mooiste marktplein in Friesland
Fietsen langs het water in Workum
Kitesurfen en windsurfen in Workum
Sluis Workum met uitzicht op het Ijsselmeer

Algemene informatie Workum

Water speelt vanouds een belangrijke rol in Workum. Liggend aan de voormalige Zuiderzee en grenzend aan de Friese meren was het een belangrijke handelsstad voor de regio. Karakteristiek voor het oude Workum zijn ondermeer de scheepsbouw, visserij en handel- en nijverheid. Bekend is ook het aardewerk: ooit telde Workum verschillende pottenfabrieken.

Veel van deze vervlogen tijd is nog terug te vinden in Workum. Van de sluis en scheepstimmerwerf in het zuiden tot de monumentale Waag en Gertrudiskerk in het centrum en de Werenfriduskerk in het noorden. Behalve deze ‘grote’ bezienswaardigheden zijn ook de vele galeries en musea een bezoek zeker waard. De kunst van het ‘pottenbakken’ is nog steeds te bewonderen in diverse galeries. Bekend is natuurlijk ook het Jopie Huisman museum.

Workum is echter meer dan water, historie, kunst en cultuur. De stad heeft een centrumfunctie voor de regio met voorzieningen als huisartsenpost, tandarts, apotheek, bibliotheek en zwembad. De handelsschepen van weleer zijn moderne jachten geworden en op het gebied van de bouw en het onderhoud ervan zijn verschillende bedrijven in Workum zijn gevestigd. Het belang van de agrarische sector is terug te vinden in de kaasfabriek aan de rand van de stad, die tot de grootste en modernste van Europa behoort.

Beautiful Zuidwest Friesland

Plattegronden Workum

Van Harte Workum op Facebook

Agenda

Cabaret, Johan Goossens

15 december
www.nutworkum.nl

Filmtheater Workum - 16.00 kinderfilm, 20.00 film voor volwassenen

20 december
Emmabuert 16, Workum 

Filmtheater Workum - 16.00 kinderfilm, 20.00 film voor volwassenen

27 december
Emmabuert 16, Workum 
© ZWF ontwerp